X-box One og Sont Playstation 4

Foto af Bagogames

Igennem snart to årtier har der været en indædt kamp om at blive verdens mest populære og solgte spillekonsol.

Dysten har siden 2001, hvor den første Xbox kom på markedet, primært foregået imellem Microsofts Xbox i skarp duel med Sonys PlayStation, der blev lanceret første gang tilbage i 1994. Men der er selvfølgelig også andre konkurrenter på markedet. Nintendo Wii er en af dem. Et andet bud er Nintendo Swift, der kom på markedet tilbage i foråret, som er Nintendos nye forsøg på at nappe en større andel af indtjeningen på markedet.

Kigger man dog på de to klassiske spillekonsoller nemlig Xbox one og PlayStation 4, så er der slet ingen tvivl om, at de konstant udvikler sig og bliver bedre og bedre. Både den nyeste Xbox One og PlayStation 4 har begge fået et lettere, slankere og mere delikat design. Derudover er de naturligvis begge udstyret med nye funktioner, der kun øger spilleglæden. Og så er der naturligvis udviklet og lanceret spil i massevis til begge populære spillekonsoller.

Xbox One fokuserer fortsat på at øge sine underholdningsapplikationer og tilbyder dig blandt andet fortsat at spille de populære Xbox 360-spil. I den anden grøft har vi PlayStation 4, der primært fokuserer på at øge sin brugervenlighed og gøre konsollen endnu nemmere at betjene. Begge spillekonsoller tilbyder desuden funktioner som HDR videoafspilning og 4K gaming. De to spillekonsoller tilbyder fantastiske spil og begge fås til priser fra omkring 2000 kroner.

Men hvilken konsol skal du så vælge? Vi sætter i artiklen her de to konsoller op imod hinanden.

Der findes stort set de samme spil til begge konsoller. Men der er dog en afgørende forskel nemlig, når det kommer til kampspil. Her har PlayStation 4 et klart og betydeligt forspring. Med titler som Street Fighter V, Guilty Gear Xrd: Revelator og ikke mindst King of Fighters XIV. Men her kan Xbox One dog til gengæld prale med, at Killer Instinct kun kan spilles på deres konsol. Men det er altså klart, at PlayStation 4 har den gule førertrøje på dette punkt.

Når det kommer til sportsspil er udbuddet af spil til de to konsoller dog stort set identiske. Så hvis du er vild med at spille kampspil, så anbefaler vi dig klart at vælge PlayStation 4. Alene af den grund at der simpelthen findes flere spil til den. Men har du derimod opbygget et stort bibliotek af Xbox 360-spil, så vil vi dog anbefale dig at gå med Xbox’en, da det ville være en skam ikke længere at kunne spille dem. Men helt overordnet set er det to virkelig kompetente bud på en spillekonsol, der med garanti giver dig timevis af underholdning.

Men for din egen sundhedsskyld, bør du nok ikke sidde foran konsollen alt for længe, så du glemmer at få rørt dig. Vi vil bestemt ikke male fanden på væggen. Vi lader helt og aldeles forskere om at vurdere, hvordan det at spille spil påvirker os. Det er jo på ingen måder nyt, at vi spiller spil. Der er dokumentation for, at vi har spillet siden antikken. Den eneste forskel på dengang og nu er, at vi spiller vores spil på computere. Og i stedet for at mødes i virkeligheden, spiller vi online. Men mon ikke vi også klarer os igennem det!