TV ophæng i den billigere discount klasse fik jeg en lang række spørgsmål til, da et par venner hørte at vi var ved at skrive en artikel om vægbeslag til fladskærme. Da det ikke er noget vi har haft den helt store personlige erfaring med, var det en god anledning til at se på hvad markedet bringer af muligheder for at købe vægbeslag billigere end hvad man får fra de gode mærkevareproducenter.

Sammenligning af billige og dyre TV ophæng

For langt de fleste TV ophæng gælder, at når de først er monteret, så ser man dem ikke, og så er det måske ikke så slemt at man har købt et hvor der ikke står Vogels, Sanus eller SMS på. Så længe skærmen holdes på sin plads på lige så forsvarlig måde som de dyrere TV beslag, så hellere bruge pengene på TV end på ophæng.

På den baggrund har vi sonderet terænnet lidt, og fundet nogle eksempler på vægbeslag til TV, som er noget billigere end den tilsvarende mærkevareudgave, men opfylder samme formål. Det er ikke vores hensigt at anbefale de konkrete TV ophæng, idet vi ikke selv har erfaring med dem alle, men de er udvalgt efter at de skal kunne benyttes til de samme skærme som den dyrere udgave, og være til salg i Danmark.

Vi har taget udgangspunkt i de tre mest populære typer af vægbeslag som beskrevet i vores guide til vægbeslag. For hver af de tre typer har vi fundet et af markedets mest populære kvalitetsbeslag, som kan købes hos de fleste større forhandlere af fladskærme. Vi har herefter fundet en billig udgave som i de fleste henseender (i hvert fald på specifikationer og udseende) er identisk eller lige så funktionelt.

Wire ophæng til Samsung LED fladskærme

Samsung har længe kæmpet en kamp for at tjene penge på at producere fladskærme. Til trods for at de nu er verdens ubetingede markedsleder når det drejer sig om fladskærme, har de stadig endog meget svært ved at få en god forretning ud af det. På den baggrund er det bestemt et smart træk, at designe TV ophæng specielt til deres egne fladskærme.

TV ophæng Samsung WMN2000ASamsung TV ophæng er specifikt møntet på Samsungs meget tynde LED og plasma modeller som blev introduceret i 2010 og de efterfølgende generationer. Wire ophænget er beskrevet nærmere i vores guide til vægbeslag, men det korte af det lange er at beslaget er enormt populært, til trods for en vejledende pris på omkring kr. 1000.

Allerede året efter introduktionen var de første kopier af Samsungs TV ophæng på markedet, og i dag lykkedes det os bare på det danske marked at finde 3-4 direkte kopier til langt under halv pris af Samsungs originale ophæng.

TV ophæng Multibrackets M5040

Multibrackets M5040 Wire vægbeslag er så direkte en kopi som man kan komme i nærheden af, og kan i Danmark købes for kr. 399 eller mindre. Funktionelt er de ens, bortset fra at Multibrackets beslag passer til alle Samsungs skærme, mens Samsungs eget beslag fås i tre størrelser afhængig af skærmstørrelse.

Der medfølger ligesom til Samsung eget ophæng de fornødne skruer og tilbehør.

TV ophæng AV-cables 269Skal det være endnu billigere kan man hos AV Cables formedelst kr. 269 få en udgave af wire ophænget til Samsungs skærme, som faktisk minder endnu mere om Samsung eget beslag.

Igen er princippet fuldstændig magen til original beslaget, og også her kan et enkelt TV ophæng benyttes til alle størrelser af fladskærme melleme 32″ og 55″, hvor Samsungs eget er specifikt rettet mod en eller to størrelser af deres LED eller plasma skærme.

TV ophæng til flad montering mod væggen

Til helt almindelig montering af en standard fladskærm tæt op ad væggen, og med størst mulig fleksibilitet i forhold til hvilke fladskærme der kan monteres på vægbeslaget, er det traditionelle skinnebeslag enormt populært, og det er nok den type TV ophæng der sælges flest af i Danmark.

VTV ophæng fladskaerm Vogels thin 305i har taget udgangspunkt i Vogels populære Thin 305, som både er holdbart og let at arbejde med, helt ned til det indbyggede vatterpas. Normalprisen ligger omkring kr. 800  inklusive alt tilbehør. Til gengæld er beslaget så kompatibelt med alt fra VESA 200-200 til VESA 600-400, og vil altså med stor sandsynlighed kunne bruges også til den næste (større) fladskærm der skal hænges op.

 

TV ophæng Harald Nyborg 149

På discountsiden har vi fundet et Stevison TV ophæng fra Harald Nyborg som minder meget om Vogels udgave, men koster den nette sum af kr. 149. Til den pris får man en temmelig ringe manual uden specifikationer, og der er ikke angivet hvilke VESA standarder TV ophænget passer til, men i praksis fungerer det fint med de samme VESA standarder som Vogels beslag.

Så længe beslaget monteres stabilt, er der nok ingen som reelt vil opleve forskel på de to vægbeslag, men det kan godt ses på forarbejdsningen og indpakningen at der er tale om to forskellige klasser af TV beslag.

 

TV ophæng med dobbelt svingarm

TV ophæng Vogels thin 345Når det drejer sig om TV ophæng med dobbelt svingarm, kan kvaliteten have større betydning end det er tilfældet for beslag som kun skal sidde skjult bag skærmen. Vogels meget populære Thin 345 TV ophæng med svingarm har vi rigtig gode erfaringer med. Det gælder både holdbarhed, men også i den daglige brug, hvor det er behageligt at svingarmen kører stabilt og uden nogen mislyde.

På det område er det svært at hamle op med den kvalitet man kan får, når materialekvaliteten og tolerancerne for fejl er i top. Til gengæld er TV ophæng med svingarme af god kvalitet ganske bekostelige, og Vogels ophæng koster lige over kr. 2000.

Set i den sammenhæng er det ganske imponerende, at Harald Nyborg kan levere et Stevison vægbeslag med dobbelt svingarm som kan håndtere samme størrelse TV og med samme maksimale vægtbelastning. Som det fremgår af billederne, er det basale princip og svingarmens udformning meget lig hinanden.TV ophæng Harald Nyborg 349

Uden at have konkrete erfaringer med Harald Nyborgs billige beslag kan man have sin tvivl om hvorvidt det er stabilt nok til at køre tilfredsstillende i mange år. Til gengæld har man i hvert fald den fordel, at man i Harald Nybrogs butikker har mulighed for at prøve beslaget af før man køber det.

 


Hvor kan man købe billige TV ophæng?

Vores søgen efter de billigere beslag ledte os godt rundt på nettet. Nogle forhandlere kunne levere både billige beslag og mærkevarer, men de fleste havde enten det ene eller det andet sortiment. for de læsere som skulle have interesse i at spare lidt på køb af vægbeslag er her en liste over de steder vi fandt rigtig gode priser på vægbeslag. Igen er der ikke tale om at vi af den grund kan anbefale dem, men det ville da være dumt ikke at videregive informationen , når vi nu har indsamlet den:

Hvad er dine erfaringer?

Allerede indledningsvist indrømmede vi, at vi ikke er eksperter på billige TV ophæng. Vi vil derfor meget gerne høre fra jer som har haft personlige anbefalinger, både gode og dårlige, med at købe vægophæng i Harald Nyborg eller en konkurrerende discount forhandler. Hvis du har gode erfaringer med et konkret mærke eller beslag, så smid et link til det, så andre kan få glæde af det. Tilsvarende gælder naturligvis hvis du har oplevet problemer med et TV ophæng, og gerne vil advare andre imod at købe det samme.