• Lydkvalitet
  • Design

Amazon echo er endnu ikke kommet til danmark, men vi har fået fat i en så vi ved, hvad vi skal forvente

Hvad er Amazon echo (dot)

Amazon echo er en cylinderformet højtaler med en indbygget kunstig intelligens ved navn Alexa. Den har ni mikrofoner placeret i en cirkel i dens kant, som nemt kan opfange ordrer på lang afstand. Med echo’en kan du bestille en pizza, slukke og tænde lyset, ændre temperaturen, lytte til musik m.m.,  alt ved hjælp af stemmestyring. Den tilslutter automatisk til dit internet og opsætning er let. Desuden er højtaleren i echo dot’en ikke særlig god, så mange mennesker vælger at koble den op til en bluetooth-højtaler. Via en app på din telefon eller din computer kan du tilføje såkaldte ”skills” som fungerer som plugins/add-ons. Skillsne kan gøre så du kan få Alexa til at sige kattelyde non-stop eller du kan få Alexa til at prutte.

 

Software og app

Med echo’en kommer der en app som kan downloades på både på Play store og Appstore. Dog er app’en kun kompatibel med telefoner med android 4.4 og nyere. I app’en kan du se dine seneste kommandoer, købe ind, tilføje flere “Skills” og meget meget mere… Hvis ens telefon er gammel og man har et styresystem ældre end android 4.4 så tab ikke modet. Man kan nemlig også konfigurere ens Alexa fra sin computer på nettet. På nettet virker det helt som i app’en.

 

Positive

Flot design med et flot ”lysshow” når man sætter den op. Der er uendeligt mange ”skills” som kan gøre en gråvejrsdag meget sjov. Den passer ind i de fleste rum og falder i et med sorte borde og vægge.

 

Negative

Man kan nemt blive frustreret hvis den opfanger et ord forkert og man skal sige kommandoen flere gange. Den indbyggede højtaler er ikke vildt god, så man bliver nok nødt til at erstatte den med en anden. Hvis man skal vide tiden, skal man sige ”Alexa, what is the time in copenhagen”, hvor i USA kan man bare sige ”Alexa, what’s the time.”

 

Lydkvalitet

Hvis du ikke har noget at erstatte den indbyggede højtaler med går det nok, men hvis du har en bare lidt god ekstern bluetooth-højtaler er det en bedre løsning. Jeg vil sige at lydkvaliteten er middel eller under, da bassen kan fucke lidt op når man spiller høj musik.

 

Design

Super clean design, som fås i to forskellige farver, hvid og sort. Den har flere rgb LED’er i toppen som lyser op når man snakker til den. Dot’en er cylinderformet og omkring 3,5 cm høj. Der er fire knapper på toppen, en til lyd op, en til lyd ned, en til  mute og en til at sige direkte kommandoer uden at sige Alexa foran. Det eneste strøm input den får er fra en micro-usb port, som derfor gør den portabel hvis man f.eks. har en powerbank

 

Konklusion

En god AI til hjemmet til en fair pris med et clean design. Passer ind i de fleste hjem og add’er lidt sci-fi stemning til rummet med et minimalistisk look og blåt lys. Fair lyd når man tænker på prisen og størrelsen. Jeg kan virkelig anbefale den som en start til et ”smart home,” men hvis man ikke har f.eks. philips hue eller andet bruger man den ikke så ofte og den bliver lidt ubruelig.