AV Blog har lidt for længe fået lov at ligge halvsovende uden nyt indhold. Heldigvis er der jo nye fladskærme på vej i løbet af april/maj, så mon ikke der dukker en test eller to op i løbet af foråret.

Indtil da har jeg kastet mig over et større projekt med at gennemteste en række streaming bokse fra (hovedsagelig) USA i kombination med de amerikanske streamingtjenester, som alt andet lige er lidt sjovere end de danske på nuværende tidspunkt. Herunder følger en introduktion af den hardware vi har samlet sammen, og de streamingtjenester vi tester dem med.

Har du erfaring med nogen af de amerikanske tjenester må du meget gerne smide en kommentar nedenfor. Er der spørgsmål som du gerne vil have besvaret, eller særlige forhold du gerne vil have afdækket eller testet, så tilføj dem ligeledes i en kommentar, så tager vi det med i testen, i videst mulige omfang.

Streaming bokse fra USAIndtil videre ser vores hardware line-up ud som følger:

Google Chromecast

Googles allestedsnærværende streaming stick som sluttes direkte til TV’ets HDMI-indgang kræver næppe megen ekstra introduktion. Til under 300 kroner er det imponerende hvad man får af funktionalitet. Vores Google Chromecast er den danske udgave, venligst stillet til rådighed af Mackabler.dk

Apple TV (3. generation)

Apple TV er også velkendt i Danmark, og kan købes et utal af steder. Som ed alt andet fra Apple er Apple Tv stærkest så længe vi holder os indenfor Apples eget økosystem og primært bruger iTunes til streaming. Der er dog ligeledes mulighed for at benytte en del streaming tjenester. Priser på Apple TV kan findes på Pricerunner.

Roku 3

Ser vi bort fra de helt store spillere, er Rokus 3 nok den mest populære streaming boks i USA for tiden. Den er kompatible med stort set alle streamingtjenester, og har en række innovative muligheder, fx. høretelefonudgang integreret i fjernbetjeningen.

Amazon Fire TV

Amazon FireTV var amazons første store satsning på harware streaming til TV. Før da kunne deres streaming services gennem Amazon Prime benyttes på en række andre produkter, herunder deres egen Kindle Fire serie. På FireTV har Amazon også taget et skridt længere frem end konkurrenterne ved at lave effektiv stemmestyret søgning i indhold direkte fra fjernbetjeningen.

Amazon Fire TV Stick

Seneste indspark fra Amazon er en streaming stick i samme formfaktor som Google Chromecast og på samme prisniveau. Der er dog en væsentlig hurtigere processor og mere hukommelse i Amazons bud på en streaming stick. Amazon Fire TV Stick er kommet på markedet i februar 2015, og er altså relativt ny i gamet.

 

Vores fokus i testen vil være streaming fra betalte services i USA. De fleste har nok allerede erfaring med HBO Nordic, Netflix, YouBio og andre danske udbydere. Vi kaster os derover over de amerikanske udgaver for at få et større udvalg af film og serier at lege med. Prisen er så at der ikke vil være meget af interesse for dem som har brug for danske undertekster, eller et stort udvalg af danske film og serier.

Vi skulle gerne nå omkring

Amazon Prime

Amazon er en ganske undervurderet spiller på det europæiske marked. De tilbyder et stort katalog af ældre film og serier, men producerer også en række eksklusive film og serier som kun kan ses gennem Amazon Prime. I januar annoncerede Amazon, at de producerer en hel sæson af en, indtil videre ikke navngivet, TV serie skrevet og produceret af Woody Allen. Det bliver Woody Allens første TV serie.

Netflix

Kræver vist ingen introduktion

iTunes US

Køb af film og TV serier til streaming på Apple produkter.

VUDU

Køb af de nyeste TV serier og Film i bedre kvalitet end de fleste konkurrenter.

Hulu Plus

Streaming abonnementsservice med begrænset reklameafbrydelse.