I jagten på den bedste fladskærm til prisen vil de fleste købere lade sig vejlede af de test og anmeldelser af fladskærme som findes på nettet og i trykte medier. Det kan dog være svært at overskue alle de mange forskellige anmeldelser af varierende seriøsitet. For at hjælpe dig bedst muligt til det rigtige valg, publicerer vi på AV Blog meta anmeldelser af de mest populære fladskærme fra de største producenter.
 

Hvad er en meta anmeldelse?
Ordet meta stammer oprindeligt fra græsk, og benyttes oftest til at beskrive noget som er abstraheret fra det underliggende eller ”niveauet over” et givent emne. Indenfor medicinsk forskning er det en anerkendt videnskabelig metode at udarbejde metastudier, hvor forskere sammenholder et stort antal eksisterende videnskabelige undersøgelser og konkluderer på baggrund af en analyse af det samlede datagrundlag i alle de inkluderede undersøgelser.

  Vores konceptet er lige så simpelt som det lyder. Vi gennemgår alle de tests vi kan finde af en given fladskærm, refererer kort til de enkelte anmeldelsers resultater, og linker naturligvis til primærkilden. I det omfang det er muligt konkluderer vi på baggrund af anmeldelserne hvad man kan forvente at den pågældende model.

  I sagens natur medfører det, at vi ikke selv kan stå inde for de enkelte målinger og konklusioner. Til gengæld skulle det brede datagrundlag gerne give et godt indblik i kvaliteten af en given skærm. Vi laver meta test af både plasma, LCD og LED skærme.

  Vær opmærksom på at vi inkluderer anmeldelser fra udlandet som kan have modeller der afviger i et vist mindre omfang fra de tilsvarende danske udgaver, og at der kan være forskelle i firmwareudgaver afhængig af hvornår en given skærm er anmeldt. Finder du en test som ikke er inkluderet i en artikel, vil vi sætte pris på at du linker til den i kommentarerne.