Okay… overskriften blev måske lidt Ekstra Bladet inspireret.

På AV Blog forsøger vi ellers at prædike at der ikke er en fladskærm som er “den bedste”, da det i sidste ende altid vil være et spørgsmål om at afveje hvorvidft den opfylder købers personlige behov. Indtil en fejlfri skærm kommer på markedet (vi holder ikke vejret indtil da) vil selv valget af high-end skærm være et spørgsmål om at afveje hvilke dårligdomme man bedst kan se imellem fingrene med.

Når det er sagt, så findes der ganske enkelt ikke på denne klode nogen lejlighed hvor man har bedre mulighed for at kåre en konkret fladskærm til at have den bedste billedkvalitet end Value Electronics årlige Flat Panel HDTV Shootout Evaluation.

Og du skal ikke blot tage vores ord for det. Dr Larry Weber som er anerkendt som opfinderen af den moderne plasmateknologi udtalte ved årets event at Value Electronics shootout evaluation metode er den eneste præcise metode til at evaluere skærme. Måske fordi det var en plasmaskærm som vandt 🙂

Shootout konceptet

Konceptet for den årlige shootout er den den samme som vi beskrev i vores omtale af sidste års event. Value Electronic samler en række af de allerbedste fladskærme på markedet (detail modeller, ikke udlånt af leverandøren), hvorefter de 6 bedste bliver kalibreret til det tætteste de kan komme på gældende standarder over flere dage. Kalibrering og opsætning varetages af et veritabelt overflødighedshorn af profesionelle kalibreringseksperter, som i år talte blandt andet Kevin Miller  (medgrundlægger af ISF), DeWayne Davis (kendt som D-Nice på AVS Forum) og David Mackenzie som havde taget fri fra HDTVtest.co.uk og rejst fra Skotland til New York for at deltage.

Value Electronics HDTV Shootout David Mackenzie

Over en weekend bliver de kalibrerede skærme herefter præsenteret ved en række foredrag om billedkvalitet og performance og bliver evalueret af både de tilstedeværende eksperter og gæster. Gæsternes vurderinger samles herefter sammen og på baggrund af dette gennemsnit rangeres de testede TV efter hvor god en billedkvalitet de leverede. Hvert år laver eksperterne sideløbende deres egen evaluering og deres resultat offentliggøres ligeledes som bilag. 2011 var første år hvor eksperterne (Panasonic VT30) og  gæsterne (Sharp Elite) ikke var enige.

Resultat

Det var de til gengæld i år, hvor Panasonics amerikanske udgave af TX-P65VT50 vandt med Sharp Elite PRO-60X5FD (ikke tilgængelig i Europa) og Samsungs PS64E8005 lige i hælene.

Skal man som dansker tage en lektion med fra den amerikanske shootout, så må det være, at når det alene gælder billedkvalitet, så er de dokumenterbart bedste skærme på det danske marked i dag Panasonics TC-P65VT50 og Samsungs PS64E8005. Ingen af delene kommer som nogen overraskelse, hvis man har fulgt fladskærmsmarkedet blot lidt.

Value Electronics HDTV Shootout resultater

Hertil skal man naturligvis erindre, at billedkvaliteten kun er en af de parametre man kan måle en fladskærm på (efter vores mening dog den langt vigtigste) og så er der jo forskelle på forudsætningerne i testen, når den overføres til Europa. For det første kan Sharps Elite skærme slet ikke købes i Danmark. For det andet er Panasonics skærmenes største svaghed (ikke derved sagt at den er stor) deres håndtering af 50 Hz materiale, som ikke er et stort issue i USA. Endelig kan eksempelvis resultatet for den testede 64″ Samsung ikke nødvendigvis overføres til 51″ udgaven af samme skærm.

Så tag resultatet med et gran salt.

ressourcer

Du kan se flere anmeldelser af VT50 i vores meta test.

Udover at være en årlig stresstest af de bedste fladskærme er VE’s shootout også en fantastisk lejlighed til at lære om teknologi i fladskærme, kalibrering generelt og evalueringsmetoder i særdeleshed. Vi har her samlet links en række artikler om det årlige event, hvor du kan læse mere:.

Value Electronics
Big Picture Big Sound feature article on our 2012 Flat Panel HDTV Shootout Evaluation
CNET Senior Editor David Katzmaier published this article on our HDTV Shootout Evaluation
Twice magazine covered our Shootout event with this news breaking story to the trade
TweakTV wrote a detailed article about the Shootout display evaluation event
Residential Systems covers our Shootout “Value Electronics Crowns HDTV Winner”
Home Media magazine publishes photos of our Shootout
Electronic House’s Technology and Web Editor Grant Clauser’s covers our Shootout event story

I endnu højere grad kan vi dog anbefale at kaste et blik på en række af videoerne fra testen, som alle er tilgængelige på Shootout kanelen påYoutube. Det er simpelhen en guldgrube af viden som er ganske gratis, hvismanhar tiden.

Nu mangler vi bare at få stablet et tilsvarende arrangement på benene i Danmark.