Som ægte entusiaster, gør vi normalt vores bedste for at teste produkter i den øvre ende af pris-kvalitets skalaen – ganske enkelt fordi det er de produkter det er sjoveste at lege med 🙂

For et par måneder siden tilbød mackabler.dk at sende os et sæt in-ears til test, som med en pris på kr. 249 må siges at ligge i den mere overkommelige ende. Der er tale om et sæt med det ikke specielt mundrette navn Xiaomi 2nd Piston Earphones Gold. Vi takkede ja, for at give et billigere sæt en chance.

IMG_7194IMG_7195

 

Pakken fyldte ikke meget, og det er vel næppe nogen som kan fortænke mig i at være ganske undervældet af synet der mødte mig da jeg åbnede kuverten. Man kunne let forledes til at tro, at der var tale om en OEM pakke, eller en reservedel. Det er i hvert fald en god ting, at høretelefonerne sælges over nettet, så de ikke skal kæmpe om kundernes gunst mod de store farverige pakker fra konkurrenterne.

Papsvøbet fjernes let, og afslører en lille plastikæske med gennemsigtigt låg. Herfra bliver oplevelsen noget sjovere.

I selve den lille æske ligger et sæt in-ears i gylden finish med remote/mikrofon på kablet, 4 sæt medfølgende størrelser silikonepropper og en lille klemme til at holde kablet fast ved bevægelse. Indtrykket er langt mere gedigent end man fik indtryk af fra den anonyme papæske.

 

 

 

IMG_7204

De to mellemste størrelser af ørepropper passede mig bedst, men efter at have prøvet størrelserne skiftede jeg dem straks ud med et sæt T-400 Comply skumpropper, for at få mest mulig lydkvalitet ud af dem. Høretelefonerne er herefter blevet testet hjemme, på cykel, et par løbeture, og almindelig udendørs brug.

I daglig brug er det ikke umiddelbart til at se, at 2nd Piston Earphones Gold ikke koster mere end 250 kroner. Helhedsindtrykket fra det (godt nok tynde) stofbeklædte kabel til de “forgyldte” høretelefoner, stik og fjernbetjening giver indtryk af et produkt som koster betydelig mere. Med Comply skum på var lyddæmpningen af udefrakommende støj på samme niveau som andre in-ears vi har testet.

IMG_7199Vurdering

Xiaomi modellen har nok blevet kørt gennem et lidt mindre batteri af testsituationer end jeg er vant til, men det har været rigelig til at jeg har fået et godt indtryk af hvordan de performer.

Negativt

Af de mindre ankepunkter kan vi starte med at den på kablet fastmonterede fjernbetjening ikke virker med Apple produkter, men alene med de fleste Android telefoner. Det fremgår tydeligt af produktbeskrivelsen, så det var ikke en overraskelse, men særligt på in-ears som er oplagte til sportsbrug, er det noget jeg savnede. Jeg er heller ikke fan af minijack stik som ikke er vinklede, da lige stik forøger risikoen for at der opstår en defekt ved stikket. I det hele taget virker stikket (og forbindelserne til de enkelte in-ears) ikke mere robust end at det godt kunne ende med at være det som fejler først (som det er tilfældet på de fleste høretelefoner i den billigere ende af markedet). Der var dog ingen problemer i testperioden.

Positivt

Kablet virker generelt meget solidt, til trods for at det er meget tyndt. Stofbeklædningen giver et lidt dyrere indtryk end et plastikkabel. De medfølgende 4 størrelser af silikonepropper giver en høj grad af sikkerhed for at du kan finde nogen som passer til lige netop dine ører.

I sidste ende er det dog lyden det hele drejer sig om, og her klarer de sig faktisk overraskende godt. Lyden er pænt detaljeret, om end en smule afrullet i de høje toner, hvilket resulterer i at der ikke er helt samme oplevelse af krystalklarhed som man er vant til fra in-ears i 1000-kroners klassen. Bassen er en smule tilbagetrukket, hvilket muligvis er en af grundene til at den samlede lydoplevelse fremstår harmonisk og velpoleret, da boomende og uharmonisk bas typisk er et problem i billigere in-ears. Bortset fra lidt mindre bas spiller de faktisk pænt op med et par Denon til den dobbelte pris.

Samlet set er det ikke til at komme udenom at Xiaomi 2nd Piston Earphones Gold leverer en imponerende lydkvalitet og finish, prisen taget i betragtning. Og på den baggrund er vi rigtig tilfredse med at vi fik lejlighed til at prøve dem.