Der er nu ved at  være en uges tid til at AV Blog for 8. år i træk pakker sydfrugterne og nyder et par uger med nyeste forbrugerelektronik, Mohitos med sukkerrør, røde bøffer og rigelig eye candy. Det er med andre ord blevet tid til Consumer Electronics Show 2012 i Las Vegas.

Jeg håber på at få tid nok til at kunne smide et par blogindlæg om de mest interessante ting vi støder på derovre. Der plejer dog altid at være rigeligt at fylde tiden ud med, og alene det at komme rundt i Las Vegas unders CES kan tage det meste af den tid som ikke bruges i messehallerne.

Der er dog nogle ting som jeg specifikt har tænkt mig at se nærmere på i løbet af messen.

Panasonics nye Plasma fladskærme VT50, GT50 og ST50 (og lidt LED)

Sidste år påbegyndte Panasonic en transition hen imod at producere flere LCD skærme med LED bagbelysning. Det er sådan set en naturlig reaktion på den retning markedet bevæger sig, men var ikke  nogen synderlig succes. Jeg forventer klart at den trend vil fortsætte med en større rækker nye LED modeller, som dog næppe vil imponere. Panasonic er bare plasmaspecialister.

Til gengæld glæder jeg mig meget til at se de nye plasmaserier, som rygterne vil vide bliver navngivet VT50, GT50 og ST50, på linje med dette års modeller.
De skarpe vil naturligvis spørge til hvad der blev af VT40. Her kommer lidt japansk overtro på banen, idet tallet 4 udtales “shi” som efter sigende har en udtalelse meget nær ordet for død, hvilket giver uheldige associationer. Det er af samme årsag at mange forventer at næste playstation vil blive en PS5.

Det naturlige spørgsmål er naturligvis om en TX-P50VT50 plasma fladskærm vil blive den bedst performende skærm på billedkvalitet i 2012. Forhåbentlig kan vi danne os et billede af det i løbet af messen. Jeg vil dog gerne allerede nu komme med den spådom at TX-P50ST50 vil blive en fremragende performer til prisen. Så må vi bare håbe at designet kan følge med.

Samsungs LED og plasma E-modeller

Det er mig inderligt vanskeligt at gætte på hvad Samsung kan finde på at overraske os med på designsiden i år. De kan næppe gøre deres LEDskærme væsentligt tyndere, og i forhold til D8005 og D7005 serierne er der nærmest ikke nogen ramem tilbage at ændre på. Umiddelbart kunneman forestille sig at der ikke er landvindinger på designsiden (bortset fra tyndere rammer om plasmaskærmene), men Samsung har tradition for at overraske. Til gengæld vil de nok følge de sidste års trend med at indbygge mere smart funktionalitet og flere apps i skærmene. Der vil nok også være flere modeller med 3D og endnu færre LCD skærme belyst med CCFL.

2012 kunne også blive året hvor Samsungs 51″ skærme (eller hvad de nu bliver) skæres af samme glas som storebrødrene på 64″ og får samme sortnivau og immunitet mod retention og burn-in. Det vil gøre 51″ udgaverne til en stærk konkurrent til VT50.

Så vidt vides samarbejder Joe Kane ikke længere med Samsung om udvikling af nye projektorer, så der kommer næppe noget spændende fra Samsung på det område.

Passiv 3D fra LG

LG har været meget langt fremme i skoene allerede inden CES for at tage så meget af luften ud af Samsungs introduktioner som muligt. Umiddelbart ser jeg det som mest interessant om de har lavet yderligere forbedringer af deres passive Cinema 3D, som i forvejen har en række fordele i forhold til aktiv 3D fra konkurrenterne.

Sharp Elite local dimming LED fladskærme

Som allerede beskrevet i en særskilt artikel om Value Electronics shootout så har de nye Sharp skærme fået virkelig gode anmeldelser af billedkvaliteten. Det bliver spændende at se om de kan leve op til det, eller om der har været lidt for meget hype omkring skærmene. Sædvanlig vis plejer Sharps messestand ikke at være et sted man bevæger sig hen for billedkvalitetens skyld, men man skal jo ikke lade sig forblænde af tidligere tiders dårligdomme 🙂

Google TV

Sidste år brillerede alle implemteringer af Google TV ved at undervælde helt ekstremt, som jeg vist fik noteret i min CES 2011 artikel. Brugervenligheden var ganske enkelt milevidt fra hvadm an kan forvente at almindelige mennesker vil have glæde af i deres hverdag. Det bliver spændende at se om der er sket noget banebrydende i løbet af det sidste år.

Store OLED fladskærme fra LG og Samsung

OLED i sig selv har de seneste år været uinteressant i fladskærmssammenhæng, da det alene er relativt små (op til 30″) prototyper som er blevet fremvist ved siden af de færdige produkter på 11″ (Sony) og15″ (LG). De annoncerede OLED skærme på 55″ kan dog ændre væsentligt på dette og bliver et virkelig spændende indspark. Det kan dog godt bekymre lidt, at der ikke bliver nævnt priser eller leveringstider på nogen af de annoncerede skærme. Det kunne tyde på at det næppe bliver i 2012 at vi ser relle modeller i handlen.

4K projektorer og fladskærme

Uagtet at der ikke findes alment tilgængeligt kildemateriale i 4K, og at denne opløsning ikke understøttes af Blu-ray formatet, så vælter der 4K produkter frem, og dette vil helt sikkert fortsætte på CES.
Sonys 4K projektor VPL-VW1000ES (ægte), JVCs nye D-ILA projektorer DLA-X70/X90 (markedsføringsgejl) vil suppleres af adskillige LED skærme, herundeer LGs 84″ monster. 4K demonstrationer fra tidligere år har imponeret, men det har altid været med specialoptagelser, og det interssante er sådan set om det giver nogen som helst forbedring ved kildemateriale fra Blu-ray. 

 Hvad ville du se, hvis du var på CES?

Ovenstående var blot et par eksempler på de produkter indenfor fladskærms- og projektorkategorien som jeg planlægger at se nærmere på.

Hvis der er noget du gerne vil have undersøgt nærmere, eller der er specifikke produkter eller teknologier du er nysgerrig efter, så smid en kommentar nedenfor. De næste uger vil helt sikkert byde på massevis af reportager fra CES fra både traditionelle medier og vore danske websites, men hvis der er emner du gerne vil have noget mere dybdegående at vide om, så er chancen her. Betragt mig som din personlige udsendte reporter. Med 4 fulde dage på messen skulle der være tid nok til at komme omkring og gå i dybden.