DVDO Air Wireless HDMIAllerede tilbage under CEDIA i september 2011 fremviste DVDO en prototype af et kommende trådløst HDMI produkt med navnet DVDO AirHD. Under CES 2012 kunne DVDO så fremvise de første produktionseksemplarer som har fået navnet DVDO Air WirelessHD.

Der er tale om et ganske interessant produkt, idet den trådløse forbindelse sender på 60 GHz og derfor har mulighed for (i hvert fald principielt) trådløst at sende et ukomprimeret 1080P HDMI-signal inklusiv 7.1 surround lyd, 3D billede og HDMI-CEC kommandoer.

Sættet består af en sender og en modtager, samt en monteringsanordning til modtageren, så den kan monteres på eller bag et TV. Modtageren er lige en tand for dyb til at kunne monteres bag de tyndeste vægbeslag fra fx. Samsung, men i de fleste andre tilfælde vil modtageren kunne placeres usynligt bag en skærm, som herefter kan klare sig uden et HDMI kabel. Den helt store fordel er dog ved tilslutning af projektorer, hvor de lange kabellængder ofte giver problemer, både af teknisk og æstetisk karakter.

DVDO Air er specificeret til at fungere på afstande op til 30 meter, men kan grundet frekvensområdet ikke gå gennem solide vægge, så sendere og modtager skal være placeret i samme rum.

 

DVDO Air trådløs HDMI

 

Air er på vej ud på det amerikanske marked nu, og forventes også introduceret på det danske marked i løbet af foråret. Ud fra den amerikanske pris på $399 må det antages at komme til at koste i omegnen af kr. 3500 afhængig af eventuelle godkendelser og dollarkursen.

Vi har lagt billet ind på at få et testeksemplar for at se om der virkelig er realiteter bag de mange fine specifikationer.