De er ramlet sammen på markedet for mobiltelefoner.
De kæmper indædt om at blive den største leverandør af tablets til verdens befolkning.
Og nu har de mange rygter om Apples kommende fladskærms-TV fået en af Samsungs Europæiske produktchefer til at udtale at Samsung ikke er den mindste smule bekymrede.

Apple Aamsung logo

Samsung har i disse dage samlet hele deres Europæiske distributionsnet i Prag for at vise alle de elektronikprodukter frem som vi alle vil stå i kø for at erhverve i 2012. I den anledning fandt Chris Moseley det naturligt at fortælle, at der i den koreanske industrigigant ikke er den mindste frygt for at Apple skulle bevæge sig ind på TV markedet.

Baggrunden herfor er Samsungs “overlegne billedkvalitet”,  bakket op af Samsungs 10.000 ansatte i forskning og produktudvikling, som Apple ikke kan matche.

Ellers som produktchefen selv formulerer det, i overraskende vendinger, når man tager Samsungs satsning på Smart TV i betragtning:

They don’t have the best scaling engine in the world and they don’t have world renowned picture quality that has been awarded more than anyone else.

TVs are ultimately about picture quality. Ultimately. How smart they are…great, but let’s face it that’s a secondary consideration. The ultimate is about picture quality and there is no way that anyone, new or old, can come along this year or next year and beat us on picture quality.

Selvtilliden fejler ikke noget, hvilket må siges at være på sin plads, når man på et år har solgt 43 mio. TV på verdensplan, og var nummer et på listen over TV leverandører i 2011. Samsung havde i 2011 en 32 % markedsandel på det europæiske TV marked.

Som bekendt er der dybt at falde, hvis man flyver højt, og det er svært ikke at sætte ovenstående udtalelser i perspektiv med en udtalelse fra en produktchef, som grinende afviste over for New York Times, at noget firma, selv populære Apple Computer, ville få let ved at vinder kunder i det svære marked for mobiltelefoner. Med hans egne ord:

We’ve learned and struggled for a few years here figuring out how to make a decent phone,” he said. “PC guys are not going to just figure this out. They’re not going to just walk in.

Ovenstående udtalelse er fra november 2006. Det kan være farligt at undervurdere Apple.