Om ikke andet er de billige…

Skullcandy har i mange år været mest kendt for at lave billige farvestrålende høretelefoner, hvor udseende og brandværdi var mere vigtigt end lydkvaliteten. Over de sidste par år har de lagt det bag sig, og begyndt at fokusere på det mere kvalitetsbevidste publikum. Chops må være rester fra dengang…

IMG_0099

Første indtryk

Kassen ser lidt billig ud, som enhver hyldevare for Kina. En simple blisterpakket høretelefon, uden den helt store historie at fortælle. Det er selvfølgelig også en ganske enkel høretelefon, uden ekstra tilbehør, bæretaske eller øredutter. Et par høretelefoner og det er det. Som udgangspunkt kan jeg egentligt godt den lidt “no bullshit” tilgang.

Både kablet og selve høretelefonerne er gummibelagte, og føles faktisk ret lækre.

Skullcandy Chops er lige som B&O Earphones en earbud, med en bøjle der går rundt, bagom øret. Også Skullcandy Chops, kan justere vinklen høretelefonen og bøjlen imellem. Højde på bøjlen er også justerbar, men her stopper ligheden de to modeller imellem også. Feelet er langtfra så lækkert som på B&O, og det er også helt fair, da prisniveauet er et helt andet. Synes egentligt at de føles ret lækre, og de sidder overraskende godt i øret.

IMG_2175IMG_2176De gummibelagte buds er ret behagelige at have i, og de sidder overraskende godt fast. Og der er stort set ingen støj fra ledningen, selv når man løber med dem.

Lydkvaliteten

Her har vi Skullcandy Chops´ egentlige problem. Lyden i dem er…. – Forfærdelig.

Jeg tør godt sig at det er blandt de aller værste høretelefoner jeg har hørt. Jeg plejede at sige at enhver høretelefon købt i “løs vægt” er en forbedring i forhold til dem der normalt følger med en telefon eller en bærbar medieafspiller. Men den må jeg så tage i mig igen. Jeg tager Apples medfølgende høretelefoner til enhver tid over disse.

Jeg havde ikke forventet en Hi-End lyd, men selv med lave forventninger blev jeg skuffet. Lyden er hård, pågående og helt og aldeles uden nogle former for bas. Måske er det der det største problem ligger, for helt uden bas vil resten af lydbilledet blive tyndt og skrigende. Det er selvfølgelig svært at få bas i en høretelefon, hvis ikke der kan sluttet tæt i øret, men her virker det som om der ikke engang er blevet gjort et forsøg. I Skullcandys egne reklamer for Chops, bliver den beskrevet med både at kunne spille virkeligt højt, og sidde så godt, at den nærmest er lydisolerende. Jeg skal ikke afvis at der findes ører hvori det kan lade sig gøre, men det er absolut ikke mine. Faktisk spiller de så lavt (eller lydisolere så dårligt) at jeg måtte opgive at høre en tale-podcast mens jeg cyklede gennem byen. Jeg kunne simpelthen ikke høre hvad der blev sagt.

Brug dem til løb

Jeg har flere gange været inde på, at man skal passe på med at høre høj musik når man løber i trafikken. Her vil Skullcandy Chops være en oplagt løsning. De sidder godt, og der er stort set ingen mikrofoni (kabelstøj) og du kan høre alt hvad der sker omkring dig. Dog dur det ikke, hvis der er tæt trafik, for det vil simpelthen overdøve musikken…

Pristjek på Skullcandy Chops

Hos Pricerunner kan du finde dagligt opdaterede priser på Skullecandy Chops fra en række netbutikker

 

Plusser:

+Billige

+Sidder fast og falder ikke ud

Minusser:

-Lydkvalitet

-Lukker meget støj ind

Point

Lydkvalitet 1/5

Selvom det er en billig høretelefon, og lydkvaliteten pointgives i forhold til prisen, kan den altså ikke få mere end et 1-tal. Endda et ret lille 1-tal.

Komfort 3/5

Jeg synes faktisk de sidder ret behageligt. Måske fordi de slet ikke går ind i nærheden af øregangen, og derfor ikke trykker på noget,  men ikke desto mindre er de behagelige og de bliver siddende uanset hvor meget du ryster på hovedet.

Pris 2/5

Selv med den lave pris, er de simpelthen ikke pengene vær. Behold dem der fulgte med til din smartphone, eller spar en håndfuld mønter mere op. Der er mange meget bedre bud derude.

Udseende 3/5

Jeg testede den sorte udgave, som er både diskret og neutral. De fås i mange farver og det vil naturligt appellere mere til nogle. Jeg kan som sådan godt lide at der er fart på farverne, og at de gør opmærksomme på sig selv. Men jeg er ikke sikker på jeg vil gøre nogle opmærksomme på, at jeg har disse høretelefoner på…

Samlet vurdering 9/20

På papiret en OK score, men primært trukket op på udseende og komfort. Dette er IKKE en høretelefon jeg vil anbefale til dig, der værdsætter god lydkvalitet.